Bunnahabhain Warehouse Range
DistilleryBunnahabhain
BottlerMalts of Scotland
RangeWarehouse Range
Age14 yo
Alcohol By Volume52,9%
Distilled1997
Bottled2011
Cask Number3258
Cask DetailsSherry Hogshead
Bottles175
Provad2014-03-29


WSMS Score90
Jörgen Andersson89
Niklas Carlsson90
  

Tasting notes
NoseEn härlig söt doft fylld med körsbär och körsbärskärnor, såklart hittar man en sherry ton som balanserat blandar sig med röken utan att ta över. Torkade bär, russin och fikon tillsammans med en begravd (lättsam) ton av tomtebloss och nyårsraketer. Röda äppelskal och en lätt ton av mentol, jenka tuggummi i botten. Tobak och lakrits. Den känns väldigt välbalanserad där ingen doft tar över utan alla samsas väl.
TasteVälkomponerad mellan sötman och röken. Massor av röda äpplen och en härlig rök med aska och torv. Nyanser av honung och körsbärskärnor med ett lätt syrligt inslag, klarbär? Sherry i botten med mer torkade frukter.
FinishSälta och jordnötter rullar runt med röken och sötman från sherryn med fikon och körsbär. Nyanser av plommon, torkade frukter och tobak. Den utvecklas och blir lätt kärnig med en lätt bitter touch. Röken går mot en kraftig läcker brandrök med alla typiska inslag av aska och nyanser av krut. Den känns väldig välbalanserad mellan röken och sherrysötman där de båda dansar i harmoni!
BodyMedel till fyllig.
ColorKoppar


90