Ardbeg Single Cask #2397
DistilleryArdbeg
BottlerDistillery
RangeSingle Cask
Age31 yo
Alcohol By Volume52,4%
Distilled1976-11-04
Bottled2008-06-10
Cask Number2397
Cask DetailsSherry Butt
Bottles519
Provad2008-11-15


WSMS Score88
Jörgen Andersson88
Niklas Carlsson88
  

Tasting notes
NoseEn rund gräddig doft fylld av kola sötma med sherry nyanser och torkade frukter som byter igenom den övriga sötman. Den för Ardbeg typiska apelsin doften finns där men är inte så markant utan blandar sig med kryddiga toner av choklad som för tankarna till romerska bågar. Röken är lätt och rullar runt med en ton av enbär och en lätt blommig nyans av viol i botten. Fatet ligger lätt med en ek och en frisk mint touch.
TasteDen inleder sött med tydliga influenser av sherry och torkade frukter. En oväntad syrlighet kittlar till med en lätt kolsyrad känsla innan den begravs i en kryddig rök med en örtig touch. Sötman kommer igen i röken med toner av kola och vanilj.
FinishSherry sötman består tillsammans med de torkade frukterna och den söta kolan samtidigt som röken fortsätter att utvecklas med kol och aska men även en lätt ton av bränt gummi växer fram. Enris och sälta blandar sig med en kryddig pepprighet samtidigt som en örtig syrlighet återigen ger den en lätt kolsyrad känsla, avslagen julmust?
BodyMedel till fyllig.
ColorOld gold
ComEn Ardbeg som kunde fått fina siffror men som förlorar en del på den kolsyrade känslan i smak och eftersmak, även om 88 pinnar inte är fy skam. Man blir lätt bortskämd!


88
Fun facts
Initial Price: 779 Euros