Ardbeg Single Cask #2394
DistilleryArdbeg
BottlerDistillery
RangeSingle Cask
Age24 yo
Alcohol By Volume53,2%
LabelCommittee Reserve
Distilled1976-11-24
Bottled2000-07-18
Cask Number2394
Cask DetailsSherry Butt
Bottles466
Provad2008-11-15


WSMS Score95
Jörgen Andersson95
Niklas Carlsson95
  

Tasting notes
NoseHär var det en intensiv och härlig blandning mellan rök och sötma. Rök toner med hav, tång och sälta rullar runt tillsammans med den intensiva sötman av torkade frukter, russin, tobak och framför allt, bränt socker. Ur röken tränger en lätt ton av bränt gummi samtidigt som sötman fortsätter med knäck och siraps toner, det finns ett stråk av pepparmint i kanten.
TasteOj oj oj, vilken otrolig kola söt entré, en fyllig apelsinsötma rullar runt tillsammans med sockerlag och torkade frukter, rom känsla. En pigg rök växer fram och tar för sig samtidigt som en pepprig krydda fyller munnen. Röken och sötman utvecklas med en mint och kokos touch.
FinishSötman fortsätter tungt med massor av torkade frukter, bränt socker och vanilj samtidigt som röken nu utvecklas med en mer torr nyans av kol och aska som slåss om uppmärksamheten. Ur sötman och röken reser sig en kraftig sherry som får sällskap en allt mer tydlig ek med en påtaglig nyans av pepparmint. Kryddiga nyanser med en julkänsla och kokos rullar runt i botten tillsammans med en lätt ton av bränt gummi.
BodyTung och fyllig.
ColorKastanje
ComDet är inte varje dag som man dricker en sådan här whisky, som tur är så händer det då och då.... men det får gärna hända oftare.


95
Fun facts
Initial Price: 100 GBP